Bedrijven kunnen flink besparen door refurbished Cisco netwerkapparatuur te overwegen.

cisco refurbished.png

Auteur: Marco Eelman

https://www.linkedin.com/in/marcoeelman/


Cisco is de innovator en marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Van oudsher is het Amerikaanse bedrijf bekend van de routing en switching oplossingen. Maar tegenwoordig ook ver vooruit op het gebied van cloud networking en IoT oplossingen. Het product portfolio dat door Cisco wordt aangeboden is ongelooflijk groot. Daarnaast blijft het merk continu innoveren met; “next generation networks” zoals met SD-WAN, IOT en WiFi-6 Access Points oplossingen.

Zoals met alle geavanceerde technologie, creëert het premium prijspunt ook het aanzienlijke R & D budget dat nodig is om innovatieve en geavanceerde oplossingen te creëren. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat kleine en middelgrote bedrijven in een interessante positie verkeren ten aanzien van de investering in betrouwbare netwerkapparatuur. Men wil graag premium Cisco apparatuur gebruiken, maar vaak is het budgettair een uitdaging om dit te realiseren. Zeker in tijden van minder economische voorspoed geldt: “cash is king”.

Het wordt dan ook steeds populairder om refurbished netwerkapparatuur te overwegen. Zowel in grote corporate ondernemingen als in het MKB.

Als je erover nadenkt, is dit ook allemaal heel logisch. In ons persoonlijke leven kopen de meeste mensen ook een occasion auto. En daarnaast speuren we massaal samen het internet af om een goede deal te sluiten voor van alles en nog wat; “gebruikt of zo goed als nieuw”.

Het is een kwestie van omdenken en deze gewoonte te implementeren in je zakelijke strategie.

Door uiteindelijk gebruik te maken van refurbished producten, ontstaat er een circulair win-win resultaat. De nieuwe eigenaar krijgt het Cisco kwaliteitsproduct tegen een significante lagere prijs, en er ontstaat een kostenbesparende en duurzame onderneming. De hardware wordt opnieuw ingezet en hiermee wordt het milieu veel minder belast.

Refurbishment van netwerkapparatuur

Alle producten die wij refurbishen, zijn originele Cisco producten, waarvan het grootste deel uit beëindigde leasecontracten of inkooptrajecten voortkomen.

De hoge kwaliteitsstandaard en lange levensduur van Cisco producten maakt het product uitermate geschikt voor meer duurzaamheid en langere betrouwbaarheid.

Het refurbishment proces bestaat uit een professioneel uitgevoerd stappenplan.

De hardware wordt zowel van binnen als buiten professioneel gereinigd en alle data en configuraties worden onherroepelijk verwijderd. Elk apparaat wordt op alle technische details en functionaliteit gecontroleerd. Tenslotte wordt alles uitvoerig getest, om daarna weer volledig in productie te gaan.

Nadat de hardware het refurbishment proces heeft doorlopen, heeft het dezelfde kwaliteitsnorm als van een nieuw origineel Cisco product. Onze ervaring heeft uitgewezen dat ze dezelfde prestaties bieden als het origineel.

Circulaire voordelen

Als u ervoor kiest om refurbished Cisco netwerkapparatuur te kopen, is uw belangrijkste motief waarschijnlijk de verlaging van de aankoopkosten met ongeveer 50% of zelfs meer, in vergelijking met de listprijs. Voor u als koper is dit zeker zeer aantrekkelijk, maar er zijn meer voordelen dan alleen geld besparen.

Een zeer prominente uitdaging waarmee de hele wereld momenteel wordt geconfronteerd, is de door de mens veroorzaakte klimaatverandering en de verspilling van natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen.

Bedrijven die een refurbished IT-hardware product kopen, ongeacht het merk, handelen op een duurzame en milieuvriendelijke manier omdat ze een gerecycled product gebruiken in plaats van een nieuwe aan te schaffen. Er zijn altijd mensen die het afwijzen, en verkiezen nieuwe apparatuur altijd boven refurbished. Echter de volgende figuren geven de besparingen voor onze planeet duidelijker weer.

Voor het produceren van alleen een PC is bijvoorbeeld 766 liter water nodig en wordt 164 kg CO2 uitgestoten. En misschien nog wel logischer: hardware die al gefabriceerd, verpakt en verscheept is hoeft niet nogmaals deze footprint achter te laten.

Ook voor de fabrikanten zelf worden de ecologische aspecten steeds belangrijker en streven ze naar een efficiënter gebruik van grondstoffen bij de productie en het gebruik van IT-hardware. Cisco zelf heeft bijvoorbeeld ook het Refresh program in het leven te geroepen.

End of Life modellen die misschien dan wel niet over de allerlaatste technologie beschikken, maar nog veel te goed zijn om te vernietigen, kunnen zo veilig worden hergebruikt door bedrijven die anders niet het budget of de kans zouden hebben om Cisco netwerkapparatuur binnen hun infrastructuur te gebruiken.

Kortom, mocht slim besparen en circulair ondernemen op uw agenda staan.. Neem dan contact met ons op om de vele mogelijkheden samen te bespreken.

Posted in Cisco, Refurbished 04 Jun 2020