Security voor uw netwerk

Een hacker is maar 1 klik van u verwijderd

Waarom security?

Cybercriminaliteit blijft lucratief, er valt dan ook goed geld mee te verdienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ransomware, een stuk software die cybercriminelen op een slinkse manier op uw netwerk installeren. Bij een dergelijke aanval worden alle bestanden van uw bedrijf versleuteld. Alle bestanden krijgen hierbij een andere extensie waardoor ze onbruikbaar zijn geworden. Nadien krijgt u een melding, met het verzoek om losgeld te betalen om de bestanden weer vrij te geven.

Over het wordt het ten sterkste afgeraden om te betalen. De kans dat bestanden weer bruikbaar worden na de betaling is klein. Het is beter om nergens op in te gaan en een back-up terug te plaatsen. Ieder bedrijf dient een goede back-up routine te hanteren. In geval van een ransomware aanval duurt het slechts minuten om een compleet bedrijf lam te leggen. U bent gewaarschuwd!

Wij denken in duurzame oplossingen

Cyberaanvallen bij het MKB

Wist u dat ?

  • 64% van de mkb-bedrijven schiet tekort op officiële procedures omtrent dataprotectie

  • 58% van de bedrijven ziet geen significant risico bij datalekken

  • 97% van de kleinere organisaties houdt geen rekening met online security bij het maken van toekomstplannen

  • 82% van de midden- en kleinbedrijven ziet zichzelf niet als doelwit voor cybercriminelen

Beheerde next generation firewall diensten

Neem geen risico's met firewallbeveiliging. Als het gaat om firewalls en IT-beveiliging, maakt alles wat minder dan perfect is organisaties kwetsbaar. ME Networks biedt een beheerde firewall beveiligingsservice die u direct kunt inzetten zonder eerst enorme investeringen te doen in vaardigheden, middelen en technologie.

Waarom is dit voor uw belangrijk ?

  • Organisaties worden steeds afhankelijker van digitale gegevens.

  • Beveiliging is een strategische prioriteit geworden om voor een soepele bedrijfscontinuïteit te zorgen.

  • Bedrijven lopen het grootste risico.

  • Een goede firewall moet de eerste verdedigingslinie van het bedrijf zijn.

  • Firewallbeheer moet kunnen vertrouwen op zeer bekwame IT-professionals, die zeer schaars zijn.

Het is verstandig om het beheer van uw firewall uit te besteden aan experts die u kunt vertrouwen.

IT-afdelingen hebben vaak meerdere IT-projecten die strijden om tijd en aandacht. Om deze teams te helpen ontlasten, biedt ME Networks een betaalbare beheerde firewall dienst.

Onze cyberbeveiligingsdeskundigen zullen het firewall- en IT-beveiligingsbeleid van uw IT omgeving implementeren en beheren. Onze experts zullen ervoor zorgen dat uw data altijd beschermd is, terwijl ze het risico minimaliseren zonder de prestaties van de belangrijkste

applicaties te belemmeren - waardoor u de vrijheid heeft om zich te concentreren op andere projecten.

De wetgeving: meldplicht datalekken voor bedrijven.

Sinds 1 januari 2016 is het in Nederland verplicht om datalekken waarbij persoonsgegevens betrokken zijn te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/ Deze instantie gaat over datalekken die herleidbaar zijn naar personen. De boetes die bedrijven kunnen krijgen wanneer bekend wordt dat ze een lek hebben en er niets aan hebben gedaan, kunnen zeer hoog oplopen. Soms gaat het over een bepaald percentage van de omzet waarbij een maximum bedrag wordt gehanteerd. Ook voor het datalek zelf kan een onderneming worden beboet.

Als bedrijf moet je kunnen aantonen dat je alles in het werk hebt gesteld om een datalek te vermijden. Het is mogelijk om hier deskundige hulp voor in te roepen. Zo wordt samen met u bekeken of u al in orde bent met uw bedrijf of welke actiepunten er nog open staan.

Binnen 72 uur na het ontdekken van een datalek moet dit gemeld zijn bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Organisaties zijn wel vrijgesteld van het melden van het lek bij betrokkenen, mits er voldoende technische en organisatorische maatregelen zijn genomen ter bescherming van de persoonsgegevens, zoals encryptie of versleuteling. Een goede voorbereiding op een mogelijk datalek bestaat onder andere uit het opstellen van heldere beleidsmaatregelen en het regelmatig testen van procedures.

Wat betekent Global data protection Regulation (GDPR) voor uw bedrijf?

Nederland is al enkele jaren bezig met het opstellen van regelgeving voor het bewaren en beveiligen van digitale gegevens en wat er dient te gebeuren als deze digitale gegevens naar buiten lekken. In de toekomst zal dit Europese materie worden.

ME Networks is uw partner in security oplossingen voor netwerken

Wij helpen ook uw organisatie graag met de juiste netwerk oplossing.

Me Networks Helpt u verder met uw IT hardware