ME Networks draagt bij aan de maatschappij

Waarom zouden we alles weggooien en opnieuw fabriceren. Laten we de levensduur van onze netwerkapparatuur verlengen en rekening houden met onze natuur, omgeving en de toekomst van onze kinderen.

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog op de agenda. En terecht uiteraard als u het ons vraagt.

Waarom zouden we alles weggooien en opnieuw fabriceren. Laten we de levensduur van onze netwerkapparatuur verlengen en rekening houden met onze natuur, omgeving en de toekomst van onze kinderen.

ME Networks heeft de volgende duurzame diensten en services om bij te dragen aan de maatschappelijk verantwoordelijke agenda:

 • DaaS, device as a service. U betaald een vast bedrag per maand voor uw netwerkapparatuur en wij zorgen voor beheer-updates-services.
 • Afvoeren van uw oude apparatuur op een maatschappelijk verantwoordelijke manier
 • Inruil oude apparatuur
 • Data wiping van uw servers, storage en netwerkapparatuur.
 • Verleng de levensduur van uw apparatuur, bij ons geen end-of-support!
Wij denken in duurzame oplossingen

Een van onze speerpunten is het verlengen van de levensduur van uw netwerkapparatuur. Wij zijn niet gebonden aan vendoren en hun end-of-support beleid. Uw netwerkapparatuur kan zeker nog een paar jaar extra mee. Onze support zorgt voor de juiste patches en updates alsmede de hardware support. U bespaart hierdoor op uw capex en opex, de kosten worden niet hoger naarmate uw apparatuur ouder wordt. Nu kunt u uw budgetten voor andere projecten inzetten.

U hoeft dus niet langer zonder ondersteuning te zitten omdat de OEM uw apparatuur markeert als End-of-Support.

Wist u dat ?

 • 95% van de storingen software gerelateerd zijn ?
 • U 30-60% kosten kunt besparen op onderhoud en support
 • 70% van IT-managers erkennen zich aangetrokken te voelen tot onderhoudscontracten van derden vanwege exorbitante OEM-prijzen en problemen met contract voorwaarden.
Beschrijving foto

Een Netwerk Device As A Service betekent dat u een netwerk device gebruikt tegen betaling per maand. Dit is inclusief onderhoud support en beheer. U gaat van bezit naar gebruik. Een vorm van operationele lease. Dit is uiteindelijk ook goed voor het milieu en de duurzaamheid van producten.

U maakt gebruik van bijvoorbeeld een switch, die gaat in een leaseconstructie met onderhoud support en beheer. U wilt gebruik maken van de functionaliteiten voor uw bedrijfsvoering. U kiest ervoor het apparaat niet te bezitten.

U weet straks ook precies wat u kwijt bent per maand aan uw netwerk. U heeft geen afschrijving van apparatuur. En als het nodig is komt er weer nieuwe apparatuur die u voorziet van de nieuwste netwerkfuncties. Dit valt onder lifecycle management.

Ondertussen zorgen wij dat uw apparatuur up to date blijft en houden wij 24/7 een oogje in het zeil. Bij hardware storingen zijn wij er als de kippen bij en lossen het op.

Uw voordelen:

 • Een dynamische en toekomstbestendig netwerk
 • Beheer door de specialisten 24/7
 • Next generation network
 • Pay-per-use
 • Geen grote investering
 • Beter voor het Milieu
 • MVO waardig

“Een bezitloze economie zorgt ervoor dat producten duurzamer gemaakt worden. Fabrikanten blijven eigendom van de apparatuur en kan weer hergebruikt of gerecycled worden”

Wij zorgen voor een maatschappelijk verantwoorde afvoer van uw IT apparatuur.

ME Networks werkt volgens de laatste milieurichtlijnen en werkt samen met bedrijven die een wettelijke certificering bezitten voor het inzamelen en afvoeren van ICT afval. Daarnaast werken we uitsluitend met WEEELABEX gecertificeerde verwerkers in Nederland. Zo staan we garant voor een verantwoorde wijze van recyclen volgens de laatste richtlijnen en een optimaal hergebruik van kostbare grondstoffen. U levert hiermee een bijdrage aan de doelstellingen voor een circulaire economie.

Uw voordelen

 • Volledige professionele ontzorging
 • Veilig in combinatie met datavernietiging
 • Duurzaam recyclen volgens de wettelijke richtlijnen

Naast deze service bieden wij u veilige en gecertificeerde datavernietiging. Op zorgvuldige en discrete wijze worden bedrijfsdata en privacygevoelige gegevens op harde schijven of back-up tapes vernietigd om misbruik door derden te voorkomen. Met onze service datavernietiging neemt u hiermee uw verantwoordelijkheid conform de Europese privacywetgeving AVG.

Vernietigingscertificaat

Indien u ME Networks opdracht geeft voor datavernietiging, ontvangt u na afloop een vernietigingscertificaat inclusief serienummer-registratie. Deze sturen wij per mail/post. Zo U bent verzekerd van een betrouwbare en veilige vernietiging conform de richtlijnen van de Europese regelgeving AVG m.b.t. data privacy en vertrouwelijke gegevens.

De voordelen voor een gebruiks economie zijn omvangrijk, zeker voor het milieu. In de huidige maatschappij hebben fabrikanten baat bij producten die niet lang mee gaan. “design to fail”is de term voor dit cynische principe. Als we diezelfde spullen gaan huren of leasen dan ontstaat er een circulaire economie. Hoe beter en duurzamer het product, hoe langer er aan verdiend kan worden.

Loopt het abonnement af dan kunnen deze spullen opnieuw verhuurt worden of ze hergebruiken voor nieuwe producten. Dit drukt de uitstoot op schadelijke stoffen die vrijkomen bij het fabricageproces.

Een bezitloze economie zorgt ervoor dat producten duurzamer gemaakt worden. Fabrikanten blijven eigendom van de apparatuur en kan weer hergebruikt of gerecycled worden.

Wist u dat ?

 • Wist u dat de IT sector 2% aandeel heeft in de CO2 uitstoot ? Vliegen is 2-3% dus de IT sector is gelijk aan de vliegtuigindustrie.
 • De IT sector is verantwoordelijk voor 8% van het elektragebruik in Nederland.
 • Nederland produceert 20 miljoen KG IT afval per jaar.

ME Networks is uw partner in duurzame netwerk oplossingen

Wij helpen ook uw organisatie graag met de juiste netwerk oplossing.

Me Networks Helpt u verder met uw IT hardware